keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ärsyttävätkö kieli virheet?Venäjä ja Nato
Lähivesillämme on näinä päivinä käyty pientä kukkotaistelua, venäläiset lentokoneet ovat lentäneet liian alhaalla, peloitelleet amerikkalaisia sota-aluksia, koska ovat tunkeutuneet liian lähelle heidän aluevesiään. Presidentti Niinistö oli huolissaan tälläisestä pelinpidosta, se ei kuulu nykyaikaan. Myös Suomeen on tulossa amerikkalaisia joukkoja harjoittelemaan, venäjän rajan läheisyyteen, miksi kaikkea tälläistä peliä pitää olla? Miksi valtioiden edustajat toimi, kuten ihmisten pitää toimia, eli aina pitää olla sovinnossa naapurin kanssa, olkoon mökkinaapuri, tai rajanaapuri. Aina pitää kunnioittaa toisen läheisyyttä, eikä turhanpäiten lietso vihaa toista kohti.
Pilkunviilaaja on itsekäs ja sulkeutunut
Virheellistä kieltä kirjoittavia pidettiin tutkimuksessa epäilyttävinä. Kielipoliisi elää elämäänsä punakynä kädessä. Kompromissien tekeminen voi olla kielipoliisille hankalaa. Pilkunviilaaja on se, joka huomauttelee koko ajan muiden ihmisten kirjoitus- ja kielioppivirheistä. Yhdysvaltalaisyliopiston tutkijat ovat havainneet, että kielipoliisit ovat yleensä vähemmän avoimia ja huonompia tekemään kompromisseja kuin muut ihmiset, lisäksi pilkunviilaaja on itsekäs ja ahkera arvostelemaan muita ihmisiä. Introvertit ihmiset tuomitsevat kielivirheet, ekstrovertit sivuuttavat ne helpommin.
Lehteämme on tehty kuuden vuoden ajan, siitä yli viisi vuotta on ollut myös kirjoituksia, muutaman kerran on arvosteltu kirjoitteluamme, milloin mistäkin syystä. Olemme ottaneet arvostelut oppimismielessä huomioon, jopa joskus parantaneet kirjoitteluamme. Itseni kohdalla voisin sanoa, että minulla ei ole mitään koulutusta näihin, eikä muihinkaan asioihin, ollessani kansakoulussa äidinkielen numeroni taisi olla 5, enkä koskaan päässyt opiskeluani jatkamaan eteenpäin, vaan se jäi sille kansakoulu tasolle. Toivottavasti kuitenkin olette ymmärtäneet asiamme, mitä olemme paperille laittaneet, sillä emme tarkoituksella ole kirjoittaneet väärin, ottamalla huomioon kaikkia hienouksia.
Mielipiteet, kolumnit ja blogit
Lehdellämme on ollut pian kaksi kuukautta toimivat kotisivut, www.best1.fi olemme pienin harppauksin kehittäneet niitä, on alueeltamme uutisia, kulttuuri - urheilu uutisia, tapahtuma kalenteri asiakkaidemme käyttöön, sekä blogi, mihin odotamme kirjoituksia, blogeja, mielipiteitänne, julkaisemme niitä siinätahdissa, kun niitä meille lähetätte ja voimme julkaista joskus myös lehdessämme, jos tilaa on. Tervetuloa, odotamme mielipiteitänne.
J Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.